تسکین درد ارتودنسی: نکات و راهکارها
آیا ارتودنسی درد دارد؟ ارتودنسی یک روش درمانی برای نظم دادن به دندانها است. در این روش، دندانها با استفاده از قابلیت حرکتی خود به جایی کشیده میشوند که منجر به ترتیب منظم و مرتب آنها میشود. اما پیش از شروع این درمان، افراد معمولا سوال میپرسند که آیا ارتودنسی درد دارد یا خیر؟ اگر
آیا ارتودنسی درد دارد؟
ارتودنسی یک روش درمانی برای نظم دادن به دندانها است. در این روش، دندانها با استفاده از قابلیت حرکتی خود به جایی کشیده میشوند که منجر به ترتیب منظم و مرتب آنها میشود. اما پیش از شروع این درمان، افراد معمولا سوال میپرسند که آیا ارتودنسی درد دارد یا خیر؟ اگر دردی وجود دارد، چگونه میتوان آن را کاهش داد؟ آیا ارتودنسی ارزش درد آن را دارد؟
روش کار ارتودنسی چگونه است؟
در ارتودنسی، نیروهایی به دندانها وارد میشوند که آنها را به حرکت وادار میکنند تا ترتیب منظمی به آنها بدهند. در مواقعی که دندانها بیش از حد بر روی هم افتادهاند، درد کمی ممکن است احساس شود که ناشی از این نیروها است.
در هنگام قرار گیری دستگاه ارتودنسی، احساس دردی وجود ندارد، اما پس از آن ممکن است درد شروع شود. این درد معمولا در مراحل بعدی این درمان احساس میشود و در مراحل اولیه کمتر دیده میشود.
در روز اول درمان ارتودنسی، ممکن است با چند مشکل مواجه شوید که باید زمانی را برای سازگاری با آنها در نظر بگیرید. اولین مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، مصرف غذاست. این ممکن است زمان طولانیتری را برای خوردن غذا به شما بگیرد. همچنین احتمال دارد لبها و لثههای شما در ابتدا زخم شوند، اما با گذشت زمان و سازگاری دهان با دستگاه ارتودنسی، این مشکل برطرف خواهد شد.
در روند درمان ارتودنسی، کششی بر روی بافتهای دندانی اعمال میشود که در همه افراد یکسان نیست. در ابتدای درمان، ممکن است درد بسیار محسوسی احساس شود. برای سازگاری با دستگاه ارتودنسی، باید یک دوره زمانی حدوداً ۶ روز را در نظر بگیرید.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد که درد ارتودنسی بعد از گذشت چهار ساعت از قرار گیری دستگاه شروع میشود و بعد از گذشت ۲۴ ساعت، این درد افزایش مییابد. اما با گذشت زمان و سازگاری بیشتر دهان با دستگاه ارتودنسی، این درد کاهش مییابد.
درد ارتودنسی ناشی از چندین عامل است، از جمله سن، نوع دندان، آستانه درد بیمار، وضعیت عاطفی و استرس فرد و تجربههای قبلی بیمار. این درد به دلیل پاسخ التهابی به حرکت دندانها ایجاد میشود.
برای تسکین درد ارتودنسی، میتوانید از پاراستامول استفاده کنید. اما استفاده از آسپرین توصیه نمیشود زیرا ممکن است خونریزی لثه را افزایش دهد. همچنین از داروهای مسکن با آسپرین خودداری کنید. استفاده از استامینوفن و ایبوپروفن و قرقره با آب و نمک نیز میتواند به کاهش درد کمک کند.
همچنین توصیه میشود که قبل از هر گونه مصرف دارو، با پزشک متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
بعد از قرار دادن دستگاه ارتودنسی، به نکات زیر توجه کنید:
1. مواد غذایی نرم و سرد بخورید و از مصرف خوراکیهای سفت و داغ خودداری کنید.
2. بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید و از مسواک زدن و رعایت نکات بهداشتی پس از نصب دستگاه ارتودنسی نپرهیزید.
3. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند منجر به ورم لثه و افزایش درد دندان شود.
دردهایی که ممکن است پس از نصب دستگاه ارتودنسی احساس شوند، معمولاً طبیعی هستند. اما اگر یکی از دردهای غیرطبیعی زیر را تجربه کنید، باید به پزشک متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید:
حساسیت به مواد غذایی سرد و گرم.
خونریزیهای مکرر.
درد پس از گذشت هفت روز.
ترک خوردگی دندانها و درد پس از آن.
شل شدن براکتها و احتمال افتادن آنها.
دردی شدید و مزاحمتآور.
اگر همچنان نگران درد ارتودنسی خود هستید، مشورت با پزشک متخصص ارتودنسی میتواند نگرانیها و ترس شما را کاهش دهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0