دلایل و عوامل بزرگ شدن پروستات در جوانی چیست؟
علتها و عوامل بزرگ شدن پروستات در جوانی بزرگ شدن پروستات بهطور عمده در سنین بالاتر، مخصوصاً بالای ۵۰ سالگی، رایج است. اما گاهی اوقات این مشکل میتواند در سنین جوانی نیز رخ دهد، هر چند به دلایل کمی. بزرگی پروستات یک وضعیت ناشی از بیماری در دستگاه ادراری است که در آن، غده پروستات
علتها و عوامل بزرگ شدن پروستات در جوانی
بزرگ شدن پروستات بهطور عمده در سنین بالاتر، مخصوصاً بالای ۵۰ سالگی، رایج است. اما گاهی اوقات این مشکل میتواند در سنین جوانی نیز رخ دهد، هر چند به دلایل کمی. بزرگی پروستات یک وضعیت ناشی از بیماری در دستگاه ادراری است که در آن، غده پروستات بزرگ و متورم میشود. در سنین جوانی، بزرگ شدن پروستات معمولاً نشانهای از بیماری نیست، اما ممکن است نشانهای از وجود مشکلات باشد.
بزرگ شدن پروستات در جوانان ممکن است به دلیل ژنتیک و وراثت باشد، اما عوامل محیطی نیز ممکن است در این فرآیند دخیل باشند. پروستات بخشی از سیستم تولید مثل در مردان است و در طول سه دهه اول عمر، حجم آن به طور طبیعی افزایش مییابد. این اختلال زمانی مشکل ایجاد میکند که پروستات به اندازهای بزرگ شود که به بافتهای اطراف فشار وارد کند و باعث فشار و فشردن بر روی مثانه و لولههای ادراری شود.
بزرگ شدن پروستات در جوانی با نام هیپرتروفی خوشخیم هم شناخته میشود؛ این اختلال در بیشتر موارد برای مردان جوان مشکلی ایجاد نمیکند و بر تولید مثل و کارکرد جنسی تاثیری ندارد.
علائم بزرگ شدن پروستات در جوانان معمولاً با مشکلات در ادرار کردن شروع میشود. برخی از جوانان هیچ علامتی ندارند، اما برای بیشتر مردانی که مشکلات ادراری دارند، علائم کمی وجود دارد. این علائم میتواند عبارت باشد از:
– بیدار شدن در طول شب برای ادرار کردن
– کاهش جریان ادرار
– درد در منطقه ران
– ادرار باریک و ضعیف
– افزایش تعداد دفعات ادرار (تکرار ادرار)
– درد در ناحیه لگن یا اندام تناسلی
– احساس عدم تخلیه کامل ادرار
– تأخیر در شروع ادرار
– علائمی شبیه به آنفلوآنزا
– مشاهده خون در ادرار
– سوزش در ادرار کردن
– احساس فوریت در ادرار کردن و گاهی اوقات بیاختیاری ادرار
– قطع و وصل شدن جریان ادرار
– درد در هنگام ارگاسم
برای جلوگیری از بزرگ شدن پروستات در جوانی، روشهای خاص و مطمئن وجود ندارد، اما میتوان با رعایت برخی عوامل، از جمله کنترل وزن و پیشگیری از چاقی، رژیم غذایی سالم، ورزش و… به اندازهای از این مشکلات پیشگیری کرد.
مصرف مواد طبیعی مانند محصولات سویا، گوجهفرنگی، قهوه و اسیدهای چرب امگا ۳ میتواند به حدی مفید باشد که از بروز مشکلات پروستات در جوانی و بزرگسالی جلوگیری کند.
رعایت موارد زیر هم میتواند به اندازهای از بروز پروستات در جوانی جلوگیری کند:
1. اجتناب از ادرار کردن به صورت ایستاده.
2. مصرف نکردن گوشت قرمزی که زیادی سوخته شده باشد.
3. حذف روغنهای صنعتی، به خصوص روغنهای گیاهی تراریخته، از رژیم غذایی.
4. اجتناب از تماس مستقیم با مواد شیمیایی و محیطهای آلوده صنعتی.
5. رعایت بهداشت جنسی.
6. کاهش و حذف مصرف شکر سفید و شیرینیهای صنعتی یا کربوهیدرات به طور کلی.
7. کاهش مصرف لبنیات و پروتئین در برنامه غذایی.
8. انجام معاینات دورهای در صورت داشتن علائم.
التهاب پروستات در جوانان به معنای بزرگ شدن پروستات است. زمانی که مایع در غده پروستات جمع میشود، باعث ورم آن میشود. التهاب کم در جوانی معمولاً علامت خاصی ندارد، اما زمانی که این التهاب پیشرفت میکند، بهتر است به متخصص مراجعه کرده و درمان لازم را شروع کنید.
دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. ژنتیک و وراثت، اضافه وزن زیاد، کمتحرکی و بیماری دیابت میتوانند عواملی باشند که باعث مبتلا شدن به پروستات در جوانی میشوند. با پیر شدن، تغییرات هورمونی در بدن آغاز میشود. این تغییرات هورمونی ممکن است باعث افزایش طبیعی حجم پروستات شود؛ اما این بزرگ شدن طبیعی است و زمانی غیرطبیعی میشود که اثرات آن بر روی اعضای مجاور را تحت تاثیر قرار دهد.
برای تشخیص بزرگی پروستات در جوانی، معمولاً از روشهایی مانند سونوگرافی و اندازهگیری مقدار ادرار باقیمانده، آزمایش کشت و کامل ادرار، عکسبرداری از مجرای ادراری، سیستوسکوپی، نوار مثانه (تست یورودینامیک)، و آزمایش PSA استفاده میشود. بهتر است به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا روش تشخیص مناسب برای شما مشخص شود.
اگرچه بزرگ شدن پروستات در جوانی به تنهایی نشانهای از سرطان پروستات نیست و این فرآیند در بیشتر موارد طبیعی است، اما به هیچ وجه موجب خطر سرطان پروستات در آینده نمیشود.
در صورتی که در سنین جوانی با مشکل بزرگ شدن پروستات روبهرو شوید، مصرف برخی داروها ممکن است این عارضه را تشدید کند. برخی از این داروها شامل آنتیهیستامینها، داروهای ضد احتقان، داروهای ضد التهابی و قرصهای سرماخوردگی هستند. بنابراین، مهم است که هر دارویی که مصرف میکنید را با پزشک خود مطرح کنید.
در سنین جوانی، بزرگی پروستات زنگ خطری برای ناتوانی جنسی نیست و با مصرف داروهای مناسب این مشکل معمولاً قابل حل است. اما در سنین بالاتر، التهاب پروستات ممکن است نقشی در ناتوانی جنسی ایفا کند. اما لازم به ذکر است که فعالیت جنسی هیچ تاثیری بر روی حجم پروستات ندارد.
برای درمان بزرگ شدن پروستات در جوانی، از دو گروه دارو استفاده میشود. گروه اول داروهایی هستند که مشکلات سیستم ادراری را رفع میکنند و با شل کردن ماهیچهها و رفع تنگی مجرای ادرار، مشکل دفع ادرار و بزرگ شدن پروستات را رفع میکنند. گروه دوم داروهایی هستند که باعث کاهش تولید هورمون جنسی مردانه میشوند و با کاهش تولید هورمون، رشد پروستات هم تا حدی متوقف میشود.
درمان بزرگی پروستات بهطور کامل بسته به سن و شدت بیماری است و توسط پزشک تعیین میشود.
بزرگ شدن پروستات در جوانی، اگر درمان نشود، میتواند به عوارض جدی منجر شود. یکی از شایعترین عوارض آن فشار شدید به مجرای ادراری و مسدود شدن راه خروجی ادرار است. هر چه بیماری پیشرفت کند، ممکن است بافتهای دیگر مانند ریه، استخوانها و کبد را نیز درگیر کند و در نهایت فرد نیاز به جراحی داشته باشد.
زمانی که داروها و روشهای طبیعی برای درمان بزرگی پروستات در جوانی موثر نباشند، معمولاً به روشهای جراحی روی میآید. انتخاب روش جراحی کاملاً به سن و شدت بیماری بستگی دارد. در بیشتر موارد، درمان التهاب پروستات در جوانان با یک جراحی سرپایی در مطب انجام میشود. این جراحیها شامل ۴ روش مختلف است: امواج پرتوزا یا TUNA، انرژی حاصل از امواج میکرو یا TUMT، آب گرم یا WIT، و انرژی حاصل از امواج فراصوت یا GIFU. اما زمانی که بیمار با مشکلاتی مانند سنگ مثانه، اختلال کلیه، وجود خون در ادرار، ناتوانی کامل در تخلیه مثانه، یا عفونت مجاری ادراری مواجه شود، ممکن است نیاز به جراحی بیشتر و بستری شدن داشته باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0