4 عارضه خطرناک مصرف زیاد قهوه برای بدن
مصرف بیش از حد قهوه و افزایش کافئین در بدن میتواند ما را عصبانی کند و افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، اضطراب و مشکلات خواب را در پی داشته باشد. به گزارش سلامت روز، قهوه یکی از انواع نوشیدنی های رایج به ویژه در میان غربی ها است که از دانههای بو داده و
مصرف بیش از حد قهوه و افزایش کافئین در بدن میتواند ما را عصبانی کند و افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، اضطراب و مشکلات خواب را در پی داشته باشد.
به گزارش سلامت روز، قهوه یکی از انواع نوشیدنی های رایج به ویژه در میان غربی ها است که از دانههای بو داده و آسیاب شده درخت آن به دست میآید. درخت قهوه بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا رشد و نمو پیدا می کند. ریشه اصلی این گیاه از آفریقا بوده و از آنجا سر در آورده و سپس در سایر نقاط جهان پراکنده شده است و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت میشود که در وهله اول شامل مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست. هنگام رسیدن میوه گیاه، دانههای آن را برداشت و فرآوری میکنند.
دانههای خشک شده، بر اساس طعم و عطر موردنظرشان درجه بندی های مختلفی دارند که برای این محصول در نظر گرفته شده است، قهوه کمی اسیدی است و میتواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان شود.
تاریخچه قهوه
ریشه و تاریخچه اصلی قهوه و اینکه چگونه بدست آمده و از کجا به دست آمده تابحال نامشخص و در هاله ای از ابهام قرار دارد اما احتمال میرود کنجکاوی انسان دلیل اصلی پیدایش آن باشد. افسانهای از بُزچرانی به نام کَلدی در اتیوپیِ اواخر سده ششم میلادی وجود دارد که کشف این دانه توسط انسان را توضیح میدهد؛ در این افسانه قدیمی آمده است که یک روز کلدی متوجه بیقراری و اضطراب عجیب گله بزهایش بعد از خوردن نوعی میوه و برگهای گیاهی ناشناس میشود.
کمکم این دانه ارزشمند تبدیل به یک کالای تجاری شد و رهبران سرزمینهای عرب، صادرات دانههای بارور را ممنوع کردند. در قرن هفدهم میلادی زائری به نام بابابودان مقداری از بذر قابل کشت آن را قاچاق کرد و به کشورش هندوستان برد.
اما این دانه محبوب و پرطرفدار در سال ۱۶۱۶ توسط تجار هلندی از طریق بندر موکا در یمن به اروپا رسید. جالب است که بدانید اولین قهوهخانهها در شهر مکه ظاهر شدند و سپس در سرتاسر جهان عرب گسترش پیدا کردند. در گذر زمان، این دانه جذاب از آنجا به ونیز، پاریس، لندن و آمریکای شمالی هم رسید.
به گزارش همشهری آنلاین، قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوبی است که با عطر دلپذیر و کافئینش، حس نشاط و سرزندگی را در انسان تقویت میکند؛ با این حال، حرف و حدیثهای زیادی درباره کافئین موجود در این نوشیدنی قدیمی وجود دارد؛
برخی کارشناسان تغذیه معتقدند که قهوههای امریکانو و لاته، کافئینی برابر با یک شات اسپرسو دارند، زیرا از یک میزان مشخص قهوه اسپرسو تهیه میشوند؛ یک فنجان اسپرسو، معادل حجمی ۶۰ سیسی، ۷۵ میلیگرم کافئین دارد و یک فنجان قهوه ترک، به همان حجم، حدود دوبرابر کافئین، ۱۲۰ میلیگرم، دارد. ۱۰۰ سیسی قهوه فرانسه اما بیشترین میزان یعنی ۲۰۰ میلیگرم کافئین دارد و دو قاشق قهوه فوری، کمترین میزان یعنی ۶۰ میلیگرم کافئین به بدن وارد میکند.
مضرات قهوه
گذشته از فواید شناخته شده مصرف قهوه، تحمل بدن افراد مختلف نسبت به میزان کافئین روزانه دریافتی متفاوت است. به طور کلی و بر اساس نظر دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه، بزرگسالان مجازند ۴۰۰ میلیگرم در روز کافئین دریافت کنند؛ در مورد نوجوانها و افراد زیر ۱۲ سال، بهتر است میزان کافئین روزانه ۲.۵ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن باشد. یعنی یک نوجوان ۳۵ کیلوگرمی مجاز است که حدود ۷۰ میلیگرم یعنی حدود یک فنجان قهوه مصرف کند.
مصرف بیش از حد قهوه و افزایش کافئین در بدن میتواند ما را عصبانی کند و افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، اضطراب و مشکلات خواب را در پی داشته باشد. در مورد زنان بهخصوص، مصرف قهوه ملاحظات بیشتری هم دارد؛ طبق دستورالعملهای سازمان غذا و داروی آمریکا، نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در روز با حداکثر مصرف ۴۰۰ میلیگرم کافئین برای اکثر زنان بیخطر است. اما…
اما اگر باردار یا شیرده هستید، قوانین متفاوت است و حتما باید با پزشک متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید. اگر قهوه باعث عصبانیت شما میشود، مراقب باشید که در مصرف آن زیادهروی نکنید و با نوشیدن یک فنجان قهوه در روز یا حتی استفاده از قهوههای بدون کافئین، دی کف، تمایل خود را برطرف کنید.
جالب اینکه شما میتوانید با افزودن برخی ادویهها، میزان سالم بودن نوشیدنی خود را افزایش دهید. مثلا به جای مصرف خامه و شکر، سعی کنید با افزودن شیر به قهوه خود اضافه کنید تا طعم آن را ملایم کنید. اضصافه کردن حدود یک چهارم قاشق چایخوری از عصاره وانیل، هل، دارچین و حتی پودر کاکائو هم طعم و خاصیت قهوه شما را افزایش خواهد داد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0