کشف روشی ساده برای جلوگیری از ابتلا به کووید19
محققان به این نتیجه رسیده اند که فعالیت بدنی منظم می تواند به محافظت از افراد در برابر کووید19 شدید کمک و نیز از آلوده شدن جلوگیری کند. به گزارش سلامت روز، ویروسهای کووید19 میتوانند حیوانات و انسانها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروسهای کرونا که تاکنون شناختهشدهاند، موجب ابتلا به طیفی از عفونتهای
محققان به این نتیجه رسیده اند که فعالیت بدنی منظم می تواند به محافظت از افراد در برابر کووید19 شدید کمک و نیز از آلوده شدن جلوگیری کند.
به گزارش سلامت روز، ویروسهای کووید19 میتوانند حیوانات و انسانها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروسهای کرونا که تاکنون شناختهشدهاند، موجب ابتلا به طیفی از عفونتهای دستگاه تنفسی در انسانها میشوند.که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماریهای شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.
ویروس کرونا چیست؟
ویروس جدید کووید (Coronavirus 2019) یا 2019-nCoV بیماری است که باعث بیماری تنفسی در افراد میشود و میتواند از فردی به فرد دیگر گسترش یابد. این ویروس برای اولین بار طی تحقیقات مربوط به شیوع بیماری در ووهان (Wuhan) چین شناسایی شد. درایالات متحده انتشار این ویروس ازفردی به فرد دیگر در تماسهای نزدیک با این ویروس تشخیص داده شده است. اکنون، بیشترین خطر ابتلا به این عفونت مربوط به افرادی است که در چین هستند یا به چین سفرکردهاند.
این ویروس به چه نحو گسترش مییابد؟
این ویروس احتمالاً درابتدا ازمنبع حیوانی گزارش شده است اما اکنون به نظر میرسد که ازفردی به فرد دیگر در حال گسترش است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که گسترش از شخصی به شخص دیگرمیتواند روی یک زنجیره اتفاق بیفتد. اکنون، به طور دقیق مشخص نیست که این ویروس از چه طریقی (به راحتی یا پایدار) بین افراد گسترش مییابد.
به نقل از ایسنا، یاسمین عزتوار، فیزیوتراپ و مربی پرستاری در دانشگاه والنسیا اسپانیا، اظهار کرد: زمان آن فرا رسیده که ورزش را به عنوان دارو در نظر بگیریم زیرا شواهد بیشتری برای تایید واقعی آن وجود دارد.
محققان ۱۶ مطالعه منتشر شده پیشین را که به دنبال ارتباط بین فعالیت بدنی و پیامدهای کووید بودند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این مطالعات در مجموع بیش از ۱.۸ میلیون بزرگسال را شامل میشد که بیشتر آن بر اساس اظهارات شرکتکنندگانی بود که عادات ورزشی خود را گزارش کردند. بیشتر مطالعات در سال ۲۰۲۰ و اوایل سال ۲۰۲۱ انجام شد؛ درست قبل از اینکه واکسنهای کووید ۱۹ به طور گسترده در دسترس قرار گیرند.
در مقایسه با کسانی که زیاد ورزش نمیکردند، افراد فعال حدود ۳۶ درصد کمتر در بیمارستان بستری میشدند و در صورت ابتلا به ویروس احتمال مرگ ۴۳ درصد کمتر بود.
محققان دریافتند کسانی که حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه حرکت شدید در هفته انجام میدهند(مقدار توصیه شده توسط مقامات بهداشت عمومی ایالات متحده) بهترین محافظت در برابر ویروس کرونا را داشتند.
از برخی جهات این یافته بدیهی است؛ ورزش به طور مداوم با سلامت و طول عمر مرتبط است و میتواند به پیشگیری یا مدیریت شرایط مزمنی که افراد را در معرض خطر عوارض کووید قرار میدهد مانند دیابت و بیماری قلبی کمک کند.
به طور شگفتانگیزی محققان نتیجه گرفتند که افراد فعال در مقایسه با افرادی که کمتحرکتر بودند، حدود ۱۱ درصد کمتر احتمال دارد به عفونت مبتلا شوند. این موضوع نشان میدهد ورزش ممکن است محافظ در برابر ابتلا به کووید باشد.
محقق این تحقیق میگوید: فعالیت بدنی منظم میتواند به پاسخ ایمنی موثرتر کمک کند. ورزش میتواند ایمنی را در برابر بسیاری عفونتها نهتنها کووید افزایش دهد.
این مقاله مدرکی ارائه نمیکند که ورزش باعث ایجاد این اثرات میشود؛ فقط این مطلب را تایید میکند که با نتایج بهتر در برابر کووید مرتبط است. ممکن است توضیحات دیگری نیز برای این روند مانند تفاوت در سبک زندگی، قرار گرفتن در معرض ویروس و وضعیت اجتماعی و اقتصادی بین افراد فعال و کمتحرک وجود داشته باشد.
بسیاری از مطالعات بررسی شده در این تحقیق نیز قبل از غالب شدن امیکرون و زمانی است که اکثر افراد واکسینه نشده بودند؛ بنابراین تعمیم یافتهها به امروز دشوار خواهد بود.
یک هشدار احتمالی دیگر این است که اگر در کنار فردی که مبتلا به کووید ۱۹ است ورزش میکنید، روال تمرینی شما ممکن است شما را از بیمار شدن نجات ندهد. نتایج مطالعهای کوچک که در ماه مه منتشر شد، نشان داد کسی که ورزشهای شدید انجام میدهد حدود ۱۳۲ برابر در هر دقیقه بیشتر از زمان استراحت ذرات معلق در هوا منتشر میکند و اگر فردی که در کنار شما با تردمیل ورزش میکند به این ویروس مبتلا باشد، خبر بدی است.
با این حال ورزش برای اکثر مردم به میزان ۱۰۰ درصد توصیه میشود. ورزش برای سلامتی شما خوب است نه تنها برای محافظت در برابر کووید بلکه برای سلامت روان و سلامت جسمی شما نیز مفید است.
نتایج این تحقیق در نشریه بریتانیایی Sports Medicine منتشرشده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0